Galerie de Stoker
Afgelopen drie jaar heeft Saskia Lensink plein air groene plekken in Amsterdam geschilderd. Het resultaat van dit project is van 21 december 2019 tot en met 12 januari 2020 te zien in Galerie De Stoker, Witte de Withstraat 124, Amsterdam.

Saskia nodigt jullie uit om het resultaat van dit project te komen bekijken op:
 • de feestelijke vernissage op 12 januari 2020 van 16.00 tot 18.00 uur
 • of tijdens de openingstijden van de Galerie De Stoker op: 21, 22, 28 en 29 december 2019 en 11 en 12 januari 2020 van 12.00 tot 17.00 uur.

Waarom heeft Saskia projectmatig groene plekken in Amsterdam geschilderd?
Een paar jaar geleden viel het haar op: Amsterdam heeft veel groene plekken.
Verwonderlijk is het niet. Amsterdam is afgelopen eeuwen ontstaan door toevoeging van plattelandsgebieden aan de stad.
Een groot deel van de stad bestond een eeuw geleden nog niet. Ook was het decennia lang de bedoeling van de stad dat een Amsterdammer binnen een kwartier in een groen gebied kwam. Door deze doelstelling is er nog veel groen in de stad. Mogelijk staat deze doelstelling door de ingeplande woningbouw onder druk. Des te meer reden voor Saskia om momentopnamen te maken van groene plekken in de stad. Omdat ze zoveel mogelijk locaties wilde laten zien, stapte ze op de fiets op zoek naar groene plekken in Oost, West, Noord en Zuid. Deze heeft ze met olieverf op paneel vastgelegd.

Wat is er tijdens deze expositie te zien?
Ze toont plein air schilderijen van groene plekken in Amsterdam. Dit zijn onder meer 36 vierkante schilderijen van 40 bij 40 centimeter. Ze worden samen geëxposeerd in één groot vierkant, om de verscheidenheid van het groen in de stad te laten zien.

Kom kijken!
Meer weten?
Kijk op: saskialensink.com
Facebook: @SaskiaLensinkArt
Instagram: @slensink/@expogroenamsterdam

terug
actuele expositie
verleden en toekomst
wat is de stoker
projecten
afbeeldingen
terug naar beginpagina
contact